CALL CENTER 0756.123.030

Venim în ajutorul clienților folosind soluții profesionale din gama CHEMSTAL pentru a proteja, curăță și menține toate tipurile de instalații termice.

Dezincrustanti, agenți de curățare și neutralizatori :

  • Dezincrustant Cleanex Fe-Cu pentru schimbătoare de căldură la centrale termice convenționale,
  • Dezincrustant Cleanex Inox-Aluminiu pentru schimbătoare de căldură la centrale termice în condensatie.

Ce este un dezincrustant?

Soluția cu dezincrustant este o soluție profesională care curată crustele de calcar, magnetită sau alte depuneri de pe schimbătoarele de căldură ale centralelor termice.

Conține aditiv cu inhibitor de coroziune pentru a proteja materialul schimbătorului de căldură.

Cum folosim dezincrustantul pentru spălarea chimică a schimbătorului?

Soluția chimică cu dezincrustant se recircula în instalație cu o pompă specială, de exemplu cu pompa de spalare a instalatiei Evolution 10.
Pentru a curăța rapid, putem să folosim soluție aditivată cu acceleratori de reacție cum ar fi Cleanex Inox-Aluminiu și Cleanex Fe-Cu Plus.

Cum neutralizăm dezincrustantul?

După ce am curățat instalația cu dezincrustant, trebuie să neutralizăm reziduurile acide care au rămas în instalație. Pentru asta folosim un pasivizator alcalin Neutralyzer Alcalin.

Spălam instalația cu pompa în ambele sensuri și folosim pasivizatorul și pentru a neutraliza soluția uzată înainte de a o aruncă la canalizare.

Că să vedem că nu mai sunt resturi acide în instalație, măsurăm nivelul de ph cu benzi de ph.

Cum evităm să mai avem depuneri în instalație?

Că să evităm apariția problemelor cu centrala în viitor, protejăm instalația de incalzire folosind inhibitor Instal Protect.

Acest inhibitor asigură protecția instalațiilor care conțin elemente de fontă, oțel, cupru, aluminiu, aliaj de aluminiu și siliciu în instalația termică.

Instal Protect este o soluție profesională care previne depunerile de piatră, oxidarea și electroliza pentru că formează o peliculă protectoare pe pereții interiori în care circulă agentul termic.

Pentru a avea randament maxim, costuri mici de întreținere, transfer termic bun, trebuie să menținem funcționarea centralei termice în parametrii optimi și aceasta trebuie să fie protejată pe toată durată.