CALL CENTER 0756.123.030

Cand trebuie ?

Caloriferele tale nu se mai încălzesc așa cum trebuie sau ai caloriferele reci în partea de jos, oricât ai crește temperatura la termostat?

Sistemul de încălzire centrală conține mai multe părți metalice care sunt circulate de apa. Când se face punerea în funcțiune a centralei termice, ar trebui ca apa să fie tratată chimic.

Pentru că dacă este neglijat și neîntreținut, sistemul de încălzire va începe să corodeze datorită reacției diferitelor metale cu apa din instalație.

Asta duce la:

 • nevoia frecventa de a aerisi caloriferele (se formează hidrogen în caloriferele care corodează),
 • porțiuni reci ale caloriferelor,
 • apă neagră în circuit și
 • depuneri mecanice.

Centrala termică va munci mai mult și va arde mai mult gaz pentru a încălzi casa. Mai pot apărea zgomote în circuitul de încălzire și defectarea prematură a pompei, vanei cu 3 căi sau a altor componente.

Pentru a menține circuitul de încălzire în parametrii normali de funcționare și pentru a menține centrala termică, este esențial să faci o spălare chimică a centralei.

Dacă în circuitul de încălzire ai impurități, depuneri sau nămol, trebuie să faci o spălare a instalației pentru a recâștigă eficienta centralei.

Nu mai consuma degeaba mai mult gaz cu centrală, și nu mai suferi de frig în toiul iernii din cauza calorifereleor care nu se încălzesc.

Iar dacă schimbi centrala termică, este esențial să faci o spălare a caloriferelor, pentru că nămolul și impuritățile pot să infunde rapid centrala. Și defecțiunea nu va fi acoperită de garanție.

Ce înseamnă spălarea instalației?

Spălarea instalației este un proces de curățare care are scopul de a îndepărta depozitele de nămol, impurități sau depuneri (magnetită, rugină) din sistemul de încălzire centrală.

Aceste impurități dacă rămân în instalație pot afecta serios eficiența sistemului și în unele situații, spălarea instalației poate să fie singura soluție disponibilă.

Cu trecerea timpului, în țevi, calorifere și în centrala termică se depun impurități cum ar fi rugină sau magnetită. Această rugină (împreună cu alte impurități), are un aspect neplăcut și se mai numește și nămol.

 

 

 

Nămolul și apa neagră din sistemul de încălzire pot cauza blocaje și coroziune care pot duce la:

 •  scăderea eficienței centralei termice, și creșterea consumului,
 •  avarii ale centralei și defecțiuni,
 •  în cazuri extreme pot afecta centrală astfel încât să fie necesară înlocuirea ei.

Ce se întâmplă dacă nu fac spălarea instalației?

Dacă nu faci nimic, problemă centralei se poate agrava și pot apărea diverse avarii:

 •  instalația de încălzire va fi mai puțin eficientă și exploatarea va fi mai scumpă
 •  caloriferele se vor chinui să încălzească casa
 •  rugină, impurități și nămol vor ajunge în centrala termică
 •  la centralele instant apa caldă va veni călâie pentru ca schimbătorul de căldură în plăci se înfunda
 •  coroziunea din instalație poate duce la apariția găurilor în calorifere
 • caloriferele și țevile pot necesita înlocuire prematură.

Cine poate face spălarea chimică a instalației?

Nu toate firmele de instalații sau instalatori vor face spălarea chimică la standarde foarte bune de calitate. Trebuie folosite substanțe și echipamente profesionale de către ingineri atenți la detalii. Noi te putem ajuta. Trebuie doar sa ne contactezi aici.

Pot să fac singur spălarea chimică?

Ca sa o spunem simplu, nu. Este o lucrare complicată și este riscant. Un profesionist va face să pară asta ușor și sigur, dar este o lucrare care poate să eșueze rău dacă o face cineva necalificat.

Substanțele speciale și echipamentele dedicate vor trebui folosite doar de personal autorizat.   Dacă faci singur spălarea chimică poți pierde garanția echipamentelor și poți să provoci mai mult rău decât bine.